Veelgestelde vragen

Hier vindt u een verzameling van veel gestelde vragen (en antwoorden!) over acupunctuur die bij een eerste contact regelmatig gesteld worden.

(klik met de muis op een vraag om het antwoord te zien, klik op een volgende vraag om het volgende antwoord te zien, de vorige sluit dan automatisch.)

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, in principe is dit niet nodig. Als acupuncturist vind ik een goede samenwerking met de huisartsen in de regio waardevol. Mocht sprake zijn van een verwijzing van uw huisarts dan is het belangrijk dat u deze meeneemt. De acupuncturist zal uw huisarts, alleen na nadrukkelijke toestemming van u, informeren over het verloop van de behandeling.

Zijn er bijwerkingen?

Tijdens of na de behandeling kunt u gaan gapen of u wat lui of sloom voelen. Dit is juist positief: het betekent dat de behandeling een ontspannend effect gehad heeft. Verder heeft acupunctuur nauwelijks bijwerkingen. Zelden komen misselijkheid of duizeligheid voor. Deze klachten verdwijnen binnen korte tijd vanzelf.

Gebruikt de acupuncturist wel schone naalden?

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van schone steriele naalden met CE-keurmerk. De acupuncturisten van Acupunctuur Franeker zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor acupunctuur (NVA). Dit betekent dat de acupuncturist zich houdt aan zeer strenge eisen wat betreft hygiëne en steriliteit. De acupuncturist opent de verpakking pas bij de start van de behandeling. Na de behandeling worden de gebruikte naalden weggegooid in een daarvoor bestemde naaldencontainer. De naalden worden maar één keer gebruikt. U kunt er dus zeker van zijn dat de naalden in de praktijk schoon zijn.

Moet je geloven in acupunctuur voordat het werkt?

U hoeft niet in acupunctuur te geloven. Het werkt ook als u moeite heeft om erin te geloven. Er zijn vele onderzoeken verricht die aantonen dat acupunctuur werkt. Kijk ook eens naar de website van de World Health Organisation (WHO).

Is acupunctuur veilig?

Wanneer acupunctuur wordt gegeven door een onderrichte acupuncturist (lid is van de NVA) is het zeer veilig. Er worden steeds steriele wegwerpnaalden gebruikt. Zo is de kans op besmetting of het krijgen van een infectie zo goed als niet mogelijk.

Doet acupunctuur pijn?

Acupunctuur naalden zijn flinterdun. Ze hebben ongeveer de dikte van een haar. Je kan een acupunctuurnaald dus niet vergelijken met een gewone injectienaald. Het ‘prikje’ van de acupunctuurnaald is vrijwel pijnloos. Soms voel je tintelingen, warmte, zwaarte of voel je de Qi (energie) stromen in de meridianen. Soms kunnen bepaalde punten wel gevoeliger zijn. Dit is echter van zeer korte duur. Eenmaal geplaatst voelt u er niet veel meer van.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dit is afhankelijk van de duur, ernst en aard van je klacht. Voor sommige eenvoudige of acute klachten kan één behandeling al voldoende zijn. Een reeks van 5 tot 10 behandelingen kan vele klachten verlichten. Sommige chronische aandoeningen vragen wel meer behandelingen of onderhoudsbehandelingen.

Wat kan je verwachten van een behandeling?

Soms voel je al een duidelijke verandering na één behandeling. Sommige mensen voelen onmiddellijk een totale of gedeeltelijke opheffing van hun pijn of andere klachten. Soms laat het effect van een behandeling een paar dagen op zich wachten of de klachten kunnen zelfs even erger worden de dag na de behandeling. Bij chronische klachten kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn vooraleer je duidelijke verbetering voelt.

  Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

  Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten  [text your-tel watermark "Uw telefoonnummer]


  acupunctuur friesland

  Acupunctuur

  Lees verder
  acupunctuur behandeling friesland

  Behandelmethoden

  Lees verder
  acupunctuur tegen klachten

  Klachten

  Lees verder
  verf1

  Vergoeding

  Lees verder