Acupunctuurbehandeling

De behandeling met acupunctuur

De hiernavolgende tekst geldt in een aantal gevallen ook voor andere behandelingen dan een acupunctuurbehandeling.

Een consult / acupunctuurbehandeling is als volgt opgebouwd:

 • een gesprek over uw directe klachten of aandachtspunten
 • het voelen van uw pols
 • het opstellen en bespreken van het behandelplan
 • de acupunctuurbehandeling van circa 21 minuten, en
 • het afronden van het consult
 • maken van een vervolgafspraak

Een acupunctuurbehandeling – hoeveel behandelingen zijn nodig?

Over het algemeen is bij kort bestaande klachten sneller een effect te verwachten van een acupunctuurbehandeling dan bij een reeds lang bestaande situatie. Naarmate uw klacht langer bestaat of als er sprake is van meervoudige klachten, neemt het aantal acupunctuurbehandelingen toe. Het aantal acupunctuurbehandelingen laat zich niet voorspellen. Het individuele karakter van ieders klacht, samen met allerlei andere factoren die uw welzijn beïnvloeden, maken dat ik hier geen concrete aantallen van de acupunctuurbehandeling kan geven.

Hoeveel tijd zit er tussen de acupunctuurbehandelingen?

Na overleg met u als cliënt wordt meestal een vervolgafspraak gepland één of twee weken na de eerste acupunctuurbehandeling. Zodra het kan, wordt overgegaan naar eens per vier weken.
Het lichaam heeft namelijk de tijd nodig zijn nieuwe balans te zoeken. Ook bij langer bestaande klachten is het streven naar één acupunctuur behandeling om de vier weken.
In het geval van een acute klacht volgt een tweede acupunctuurbehandeling zo nodig binnen kortere tijd. Afhankelijk van het herstelproces worden de tussenpozen langer. Bijvoorbeeld bij het onderhouden van een bepaald niveau.

Voorkomen?

Acupunctuur heeft van oudsher tot doel ziekten te voorkomen. Via polsdiagnose kan een ziekte ontdekt worden, lang voordat deze aanleiding geeft tot klachten. Het verdient derhalve de voorkeur om (evenals gebruikelijk is bij de tandarts) twee keer per jaar een controle te laten verrichten. Het is eenvoudiger mensen gezond te houden, dan te genezen.

Hoe lang duurt een consult?

Een eerste consult duurt 60 tot 70 minuten
Een vervolg consult duurt 45 tot 50 minuten
Een consult duurt 25 tot 30 minuten (bijvoorbeeld kinderen)

  Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

  Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten  [text your-tel watermark "Uw telefoonnummer]


  acupunctuur friesland

  Acupunctuur

  Lees verder
  acupunctuur behandeling friesland

  Behandelmethoden

  Lees verder
  acupunctuur tegen klachten

  Klachten

  Lees verder
  verf1

  Vergoeding

  Lees verder