Klassieke acupunctuur

acupunctuur-klassiekDe acupunctuur die Age Osinga van Acupunctuur Franeker toepast, is de klassieke acupunctuur.

Klassieke acupunctuur en de mens als geheel

De klassieke acupunctuur is de authentieke Chinese acupunctuur die ruim 5.000 jaar geleden is ontstaan. Kenmerk van de klassieke acupunctuur is de persoonlijke benadering. Bij klassieke acupunctuur gaat het niet alleen om het klachtenpatroon, maar wordt er breder gezocht naar de oorzaak en verbanden. Omdat deze oorzaken en verbanden voor iedereen verschillend zijn kan hetzelfde type klacht bij iedere persoon leiden tot een andere behandeling.

Verstoring van de energiebalans

Het klassieke Oosterse gezondheidsmodel gaat er van uit dat aan alle klachten, zowel geestelijk als lichamelijk, een verstoring van energie ten grondslag ligt. De klassieke acupuncturist brengt door middel van een aantal onderzoeksmethoden deze verstoring in kaart en prikt vervolgens zo min mogelijk naalden om de energie weer te laten stromen. De kunst van deze vorm van acupunctuur is dat de acupuncturist de naald zo zet, dat het lichaam zichzelf kan herstellen.

Met klassieke acupunctuur kan in principe elke aandoening worden behandeld. Age Osinga van Acupunctuur Franeker combineert bij zijn behandeling de kennis van de klassieke acupunctuur met westerse medische inzichten. Deze kennis wordt voortdurend geactualiseerd door het volgen van nascholingen.

Voor degene die meer wil lezen over klassieke acupunctuur is er een Engelstalig artikel te vinden onder deze link. Het artikel gaat dieper in op het verschil tussen klassieke- en traditionele Chinese geneeswijze. Bij deze laatste wordt tijdens de behandeling hoofdzakelijk gekeken naar de klacht en het klachtenpatroon en niet zozeer naar de mens als geheel.  folder (PDF).

  Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

  Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten  [text your-tel watermark "Uw telefoonnummer]


  acupunctuur friesland

  Acupunctuur

  Lees verder
  acupunctuur behandeling friesland

  Behandelmethoden

  Lees verder
  acupunctuur tegen klachten

  Klachten

  Lees verder
  verf1

  Vergoeding

  Lees verder