Guasha behandelingen

guashasteenGuasha is een massagetechniek met een jade steen en afkomstig uit Zuidoost-Azië. Guasha wordt daar al duizenden jaren met veel succes toegepast. In oude geschriften wordt de Guasha behandelmethode om klachten en/of ziekten te behandelen reeds genoemd.

Guasha therapie

Door de eeuwen heen zijn diverse varianten ontwikkeld. De massage techniek is uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, die gestoeld is op de Klassieke Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi (energie) en bloed.

Guasha kan zowel preventief worden toegepast of als middel om een klacht te verhelpen of te verlichten. Guasha werkt bij:

 • Nek- en Schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Rugklachten
  • RSI
  • Stress, Burn-out
  • Reumatische klachten
  • Astma
  • Verteringsstoornissen
  • Chronische Vermoeidheid

Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid gebracht. Op de plaats waar de olie is aangebracht schraapt de therapeut met een jadesteen. De huid wordt hierdoor rood. Op de plaatsen waar ‘blokkades’ (afvalstoffen/toxines) zijn, verschijnen rode plekken. Dit wordt ‘Sha’ genoemd. De plekken verschijnen in de huid en niet op de huid.
Aan de kleur kan de therapeut afleiden of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de blokkade. De kleur van de vlek kan variëren van lichtrood tot donkerrood maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken volledig binnen 3 tot 7 dagen.

  Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

  Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten  [text your-tel watermark "Uw telefoonnummer]


  acupunctuur friesland

  Acupunctuur

  Lees verder
  acupunctuur behandeling friesland

  Behandelmethoden

  Lees verder
  acupunctuur tegen klachten

  Klachten

  Lees verder
  verf1

  Vergoeding

  Lees verder