Wat is acupunctuur

Wat is acupunctuur

Al bijna 5000 jaar is acupunctuur een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskunde. Acupunctuur steunt op het inzicht dat geestelijke en lichamelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur Franeker werkt aan herstel van deze verstoringen en werkt daarmee aan herstel van de energiebalans.

Acupunctuur en energie

In ons lichaam circuleert een continue stroom van energie via energiebanen, meridianen genoemd. Dit netwerk van meridianen is zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Als de energiestroom wordt verstoord, ontstaan er ziektes, klachten of aandoeningen. Een verstoring in die energiestroom kan veroorzaakt worden door invloeden van binnenuit en van buitenaf. Bijvoorbeeld door:

 • bacteriën, virussen
 • verkeerde houding
 • ongezonde levensstijl zoals roken, drinken, ongezonde voeding
 • overbelasting, stress
 • hevige emoties/trauma’s

Herstel van de energiebalans

In normale omstandigheden is het lichaam in staat zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Lukt dit niet, dan kan acupunctuur een uitkomst bieden. Om de energiebalans te herstellen gebruikt de acupuncturist 365 acupunctuurpunten op de huid die in verbinding staan met onze energiebanen en daarmee met onze organen en geest.

De acupuncturist kan met zijn handelingen, zoals het plaatsen van flinterdunne naaldjes, de energiecirculatie vaak zo goed reguleren dat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig. Acupunctuur kan ook dienen als symptoombestrijdende of (in bepaalde gevallen) als pijnstillende therapie, bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval onherstelbaar verstoord zijn.

Acupunctuur Franeker ziet de mens als geheel

Tot slot is een belangrijk kenmerk dat in de Chinese Geneeskunde en niet alleen naar de klacht of ziekte wordt gekeken, maar naar de mens in zijn totaliteit. Dat betekent dat acupunctuur niet slechts één klacht verhelpt. Acupunctuur helpt uw hele lichaam om op natuurlijke wijze te genezen. Uw weerstand, levenslust en energie nemen toe en pijn verdwijnt of neemt af.

Wilt u meer weten over de achtergronden van acupunctuur dan kunt u dit lezen in de  folder (PDF).

  Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

  Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten  [text your-tel watermark "Uw telefoonnummer]


  acupunctuur friesland

  Acupunctuur

  Lees verder
  acupunctuur behandeling friesland

  Behandelmethoden

  Lees verder
  acupunctuur tegen klachten

  Klachten

  Lees verder
  verf1

  Vergoeding

  Lees verder