Hoe werkt acupunctuur

Hoe werkt acupunctuur

In ons lichaam is er een continue stroom van energie. Deze energie circuleert door het lichaam via energiebanen, meridianen genoemd. Die meridianen zijn zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Samen vormen ze een complex netwerk dat voor een goede en complete energiedoorstroming in het hele lichaam zorgt. Als de energiestroom wordt verstoord, ontstaan er ziektes. Een verstoring in die energiestroom kan veroorzaakt worden door invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld: door koude, bacteriën, virussen, overbelasting, stress, hevige emoties/trauma’s,….

In normale omstandigheden is het lichaam in staat zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Lukt dit echter niet, dan kan acupunctuur via Acupunctuur Franeker een uitkomst bieden.

Acupunctuur Franeker voor energie en herstel

Door het aanprikken van bepaalde punten op de meridianen met flinterdunne naaldjes kan de acupuncturist invloed uitoefenen op de energiestroom en zo de disbalans in het lichaam weer herstellen. Na verloop van tijd neemt het lichaam dit ‘zelfherstel’ weer over, waardoor behandelingen niet eindeloos noodzakelijk zijn.

Acupunctuur Franeker ziet de mens als totaliteit

In de Chinese Geneeskunde wordt er echter niet alleen naar de ziekte gekeken, maar naar de mens in zijn totaliteit. In de praktijk kan dit betekenen dat je bijvoorbeeld 5 mensen met hoofdpijn hebt, die toch alle 5 een andere behandeling krijgen. Het zijn immers vijf verschillende individuen met totaal andere klachtenpatronen.

  Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

  Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten  [text your-tel watermark "Uw telefoonnummer]


  acupunctuur friesland

  Acupunctuur

  Lees verder
  acupunctuur behandeling friesland

  Behandelmethoden

  Lees verder
  acupunctuur tegen klachten

  Klachten

  Lees verder
  verf1

  Vergoeding

  Lees verder