Acupunctuur

Wat is acupunctuur

Acupunctuur is een zeer oude (klassieke) behandelmethode en steunt op het inzicht dat klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur werkt vanuit een benadering van de mens als geheel. Dus niet zozeer op de behandeling van een ziekte of een klacht, maar op het herstel van een verstoorde energiebalans.
Lees verder

Klassieke acupunctuur

Er is een verschil tussen klassieke – en moderne acupunctuur. De moderne acupunctuur heet ook wel TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze). Bij de Klassieke Acupunctuur gaat het niet alleen om de symptomen, maar wordt er meer naar de oorzaak en verbanden gezocht. Dit is per persoon verschillend.

De klassiek acupuncturist houdt rekening met de individuele sterke en zwakke energie van de persoon, zowel in de behandelstrategie als van de acupunctuurpunt keus. Het kan voorkomen dat meerdere mensen met dezelfde klacht een totaal andere punt keuze krijgen om toch de zelfde klacht te behandelen. De puntkeus hangt ook samen met het seizoen of de tijd van de behandeling. De klassiek acupuncturist houdt dus rekening met al deze aspecten. Lees verder

Hoe werkt acupunctuur

In ons lichaam is er een continue stroom van energie. Deze energie circuleert door het lichaam via energiebanen, meridianen genoemd. Die meridianen zijn zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Samen vormen ze een complex netwerk dat voor een goede en complete energiedoorstroming in het hele lichaam zorgt.
Lees verder

Vraag hier uw brochure(s) over acupunctuur aan

Acupunctuur uitgebreidAcupunctuur algemeenAcupunctuur ademhalingsproblemenAcupunctuur blaasklachtenAcupunctuur burn-outAcupunctuur hoofdpijnAcupunctuur hooikoortsAcupunctuur huidproblemenAcupunctuur klachten bij kinderenAcupunctuur maag- en darmklachtenAcupunctuur overgewichtAcupunctuur overgangsklachtenAcupunctuur reumatische aandoeningenAcupunctuur RSIAcupunctuur rugklachtenAcupunctuur slaapproblemenAcupunctuur sport & blessuresAcupunctuur vruchtbaarheidsproblemenAcupunctuur zwangerschapsklachten


acupunctuur friesland

Acupunctuur

Lees verder
acupunctuur behandeling friesland

Behandelmethoden

Lees verder
acupunctuur tegen klachten

Klachten

Lees verder
verf1

Vergoeding

Lees verder